Wil jij optimaal genieten en ontspannen tijdens jullie trouwdag? Dit kan door het inhuren van een professioneel ceremoniemeester!

Ruime tijd voor jullie bruiloft schakel je een professioneel ceremoniemeester in, zodat je zeker weet dat jullie datum nog beschikbaar is en vrijgehouden wordt in zijn/haar agenda. Ongeveer 2 maanden voor jullie bruiloft neem je samen de dag door en maakt de professioneel ceremoniemeester een definitief draaiboek. Meestal rond 2 weken voor jullie bruiloft neemt de professioneel ceremoniemeester contact op met alle leveranciers en de locatie om de dag door te nemen. Op de trouwdag zelf wordt alles in goede banen geleid en kun jij samen met jullie gasten genieten van een fantastische bruiloft!

Wat kun je van een professioneel ceremoniemeester verwachten? 

Ontvangst van de leveranciers

Bij jullie trouwdag zijn verschillende leveranciers betrokken. Denk aan een fotograaf, cateraar, bruidstaart leverancier etc. De professioneel ceremoniemeester ontvangt alle leveranciers en geeft aan waar de goederen afgeleverd kunnen worden of instrueert ze wat er wanneer van ze wordt verwacht. 

De locatie inrichten en checken

Jullie trouwlocatie wil je natuurlijk jullie eigen sfeer meegeven. De professioneel ceremoniemeester houdt goed in de gaten of de vooraf afgesproken zaken ook geregeld zijn. 

Extra’s neerzetten en begeleiden (b.v. muziek, ringen) 

Misschien hebben jullie wel voor muziek gekozen tijdens de ceremonie, een professioneel ceremoniemeester zal ervoor zorgen dat het juiste nummer op het juiste moment wordt ingezet. Of jullie hebben gekozen voor live muziek tijdens de ceremonie, dan zorgt de professioneel ceremoniemeester ervoor dat hiervoor de muziekinstallatie etc. wordt geïnstalleerd. Ook geen onbelangrijke taak kan zijn het bewaren van jullie ringen voor de ceremonie!

Begeleiding volgens draaiboek 

Ongeveer 2 maanden voor jullie bruiloft zal de professioneel ceremoniemeester met jullie samen de dagindeling bespreken. Het is aan te raden om samen een gedetailleerd draaiboek voor jullie bruiloft te maken. Tijdens jullie bruiloftsdag zal de professioneel ceremoniemeester ervoor zorgen dat jullie je zoveel mogelijk aan het draaiboek houden.

Het ontvangen van jullie gasten 

Jullie gasten zullen op een gastvrije manier ontvangen worden door de professioneel ceremoniemeester, zodat ze zich welkom voelen op jullie bruiloft!

Begeleiding van het bruidspaar

Om te zorgen dat alles vlot verloopt, zorgt de professioneel ceremoniemeester ervoor dat de zaken die nodig zijn bij een bepaald onderdeel van de dag ook aanwezig zijn op het moment dat jullie ze nodig hebben. De professioneel ceremoniemeester zorgt er b.v. voor dat de bruidegom het bruidsboeket meeneemt en dat het trouwboekje op het juiste moment op de juiste plaats is.  

Aanspreekpunt voor gasten 

Tijdens jullie bruiloftsdag is de professioneel ceremoniemeester het aanspreekpunt voor jullie gasten. Hij/zij wijst jullie gasten de weg en zorgt er b.v. voor als er foto’s gemaakt moeten worden, dat jullie gasten begeleidt worden naar de fotograaf en de plek waar de foto’s gemaakt worden. 

Aanspreekpunt voor locatie en leveranciers 

De locatie en leveranciers kunnen met hun vragen en eventuele problemen terecht bij de professioneel ceremoniemeester. Tevens zorgt hij/zij ervoor dat er altijd een lijst is waar alle contactgegevens van de leveranciers op vermeld staan, mocht iemand niet opkomen dagen, dan kunnen in no time de juiste mensen bereikt worden!

Cadeaus naar bruidssuite 

Waarschijnlijk ontvangen jullie verschillende cadeaus en enveloppen. De professioneel ceremoniemeester zal deze naar de bruidssuite brengen! 

Afbouw na afloop 

Wanneer jullie na een spetterend feest naar jullie bruidssuite zijn vertrokken en jullie gasten naar huis zijn, zal de professioneel ceremoniemeester ervoor zorgen dat in samenwerking met o.a. de contactpersoon van de locatie alles netjes afgerond zal worden. 

Problemen adequaat oplossen

Een professioneel ceremoniemeester is stressbestendig en weet door de opgedane ervaring perfect in te springen wanneer er zich ad hoc problemen voor doen! 

Je ziet dat de taak van de ceremoniemeester naast een ere functie, zeker ook een tijdrovende klus is! Wil je jullie vrienden hiermee niet belasten? Neem dan vandaag nog contact op met Magnificent Weddings. Ik zorg er graag voor dat jullie samen met alle gasten optimaal kunnen genieten van jullie bruiloft! 


About the Author

Written by Margot Nieuwold

Margot Nieuwold - Weddingplanner, Ceremoniemeester en geef advies aan bruidsparen over de organisatie van hun bruiloft. Daarnaast organiseer ik grote zakelijke evenementen.