Hoe vind ik onze Unieke Trouwlocatie?

Misschien ben jij iemand die al jaren droomt over een bepaalde locatie voor je toekomstige bruiloft, dan is het vinden van de locatie voor jullie bruiloft natuurlijk niet zo moeilijk! Gelijk bellen of de locatie nog beschikbaar is op jullie vastgestelde trouwdatum!

Maar wanneer je wel een idee hebt, maar nog precies weet wat jullie zouden willen, dan help ik jullie graag verder met de volgende tips!

Stap 1

Maak van te voren een lijstje met trouwlocaties die je leuk vindt, ongeacht of ze geschikt zijn voor jullie bruiloft. Schrijf alles op van kasteel tot B&B. Zo krijg je een idee van de stijl van de locaties die jou aanspreken.

Stap 2

Stel een document op met jullie bruiloftsdag wensen: hoeveel gasten komen er, maak een dagindeling en vermeld het aantal personen bij elk onderdeel, geven jullie een receptie en wat zijn je wensen voor jullie diner en feest. Zo krijg je een duidelijk beeld waar jullie locatie aan zou moeten voldoen.

Stap 3

Pak het lijstje met alle locaties die je leuk vindt er weer bij en zoek uit of jullie wensen voor jullie bruiloft gerealiseerd kunnen worden bij de door jouw uitgekozen locaties. De locaties waar dit niet mogelijk is streep je door. Maak uit deze locaties weer een keuze welke locaties er voor jou echt uitspringen! Als het goed is heb je nu nog enkele locaties op je lijstje staan. Dit zijn de locaties waarmee je aan de slag gaat.

Wanneer je een populaire locatie op het oog hebt, zijn deze vaak al ruim van te voren door bruidsparen vastgelegd.  Begin op tijd met het zoeken naar een locatie voor jullie bruiloft

Stap 4

Bezoek de websites van deze locaties en neem contact op om een afspraak te maken om deze locaties te bezoeken.Wanneer jullie jullie trouwdatum hebben bepaald en jullie zitten echt aan deze datum vast, vraag dan eerst bij de locatie of deze datum nog wel beschikbaar is!  Ik raad altijd aan om een afspraak te maken met je de locaties. Je voelt dan meteen de sfeer en of er een klik is. Ik zou niet bij teveel locaties gaan kijken, maar een bewuste keuze hierin maken. Je wordt anders overspoeld met informatie.

Stap 5

Zorg dat je je voorbereid op het bezoek. Neem je lijstje van stap 2 mee, zodat je gerichte vragen kunt stellen en niks vergeet. Je kunt tijdens het bezoek vragen of ze foto’s/video’s hebben van bruiloften die op deze locatie hebben plaatsgevonden, zo krijg je een idee wat er mogelijk is. Je kunt ook zelf foto’s maken, om deze na het bezoek nog eens rustig te bekijken. Wanneer je een goed gevoel hebt en jullie wensen voor jullie trouwdag kunnen gerealiseerd worden, vraag dan een offerte aan. Wanneer je een offerte aanvraagt zorg dan dat je bij elke locatie dezelfde aantallen en wensen doorgeeft (dezelfde aantal gasten per onderdeel, diner en feestwensen etc.) Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende offertes makkelijk met elkaar te vergelijken en geen appels met peren te vergelijken. Scheelt je weer een hoop uitzoekwerk!

Na het ontvangen van de offertes kunnen jullie een welovervogen keuze maken voor jullie unieke trouwlocatie en is jullie bruiloft weer een stapje dichterbij!

Veel plezier!

 

Trouwlocaties

Trouwlocaties


About the Author

Written by Margot Nieuwold

Margot Nieuwold - Weddingplanner, Ceremoniemeester en geef advies aan bruidsparen over de organisatie van hun bruiloft. Daarnaast organiseer ik grote zakelijke evenementen.