Hoe bepaal je een thema voor jullie bruiloft, waardoor jullie bruiloft persoonlijk en uniek wordt?

Door een thema toe te voegen aan jullie bruiloft, maak je jullie bruiloft heel persoonlijk en maak je het verschil met andere bruiloften.

Welk thema past nou echt bij jullie bruiloft?

Denk terug aan of stel jezelf vragen over: speciale, mooie momenten & gebeurtenissen van jullie twee! Om je een beetje op weg te helpen, beantwoord eens de volgende 10 vragen:

1. Zijn jullie samen naar een bijzondere vakantiebestemming geweest, waar je alweer blij van wordt wanneer je hier aan terugdenkt? Of hebben jullie een favoriete vakantiebestemming? Droom weer even lekker weg naar Ibiza, Italië, Frankrijk, Azië of misschien wel de Caribische Eilanden!

2. Wat is jullie woonstijl? Houden jullie van modern, industrieel, landelijk, retro of van  vintage?

3. Zijn jullie ooit op een Party/feest of club geweest wat jullie allebei helemaal geweldig vonden? (80s Party, Dance feest of zijn jullie helemaal in to the Carnaval?)

4. Wat is jullie muziek stijl? (Dance, Top 40 hits, Nederlandstalig of lounge?)

5. Hebben jullie een film of een tv programma waar jullie absoluut fan van zijn? (All You Need Is Love, James Bond, Gooische Vrouwen, Wie is de Mol?, Boer zoekt vrouw)

6. Hebben jullie een gezamenlijke hobby? (zeilen, skien, hardlopen, tennis, motorrijden)

7. Wat is jullie lievelingskleur? Misschien hebben jullie er meerdere die je kan combineren?

8. Zijn jullie ergens of van iemand grote fan? (Disney, Culinair eten, brocante meubeltjes, bepaalde muziek)

9. Gaan jullie vaak naar Festivals en welke?

10. Welk seizoen spreekt jullie het meeste aan?
Leuk he, om samen herinneringen op te halen! Uit jullie antwoorden is zeker een leuk thema te halen! Ik word er vrolijk van! Daarom is een bruiloft regelen ook zo leuk!

Yes! Jullie hebben een persoonlijk en uniek thema gevonden voor jullie bruiloft en nu?

Hoe laat je nu dit thema naar voren komen op jullie bruiloft. Je kunt voor verschillende opties kiezen:

Thema feest op jullie bruiloft!

Hou je wel van een goed feestje dat net even anders is, dan kun je ervoor kiezen om alleen jullie bruiloftsfeest een persoonlijk thema mee te geven.

Enkele thema’s voor feesten, die bedacht zijn door bruidsparen, het afgelopen jaar:

 • Summer/Beach Wedding
 • Winter Wonderland
 • Tropical Paradise
 • Ibiza
 • Great Gatsby
 • Vintage
 • Festival
 • Lounge Party
 • Apres Ski Feest
 • Glitter and Glamour Party
 • Fout Feest
 • Gala Feest
 • Caribisch carnaval
 • James Bond Party
 • Holland Feest
 • Gemaskerd Bal
 • Casino Party
 • Strand Feest

Laat jullie thema terugkomen in de aankleding van de ruimte, de meeste locaties zijn mooi, maar door deze ruimte te versieren in jullie thema, wordt het net iets feestelijker en persoonlijker. Kies ook een band/dj die bij jullie thema past. En vraag jullie gasten of ze zich aan de dress code van jullie thema willen houden. Altijd leuk om te zien wat iedereen hiervan maakt!

Je gasten zijn dan ook al enkele dagen voor jullie bruiloft ook echt met jullie bruiloft bezig, door te kijken wat ze aan trekken en welke gadgets ze wellicht nog moeten kopen. Er wordt vast heen en weer gebeld tussen jullie gasten wat iedereen aan gaat  trekken! Ze hebben vast veel voorpret en krijgen zo alvast zin in jullie feest!

En dat is een goed begin voor een spetterend feest!

Volledige bruiloft in jullie Thema! 

Wat je nu veel ziet is, is om je bruiloft geheel in thema te vieren!

Echt alles wordt aangepast in jullie thema!

Dit begint bij de Save The Date kaart. Meestal wordt er ook al rekening mee gehouden bij de de keuze van de locatie. De trouwkaart is ook een goede manier om jullie thema aan jullie gasten kenbaar te maken. Op de dag zelf wordt de locatie helemaal aangekleed in jullie thema. In alle decoratie zal je jullie thema terug zien. Je kunt jullie bruidskleding, trouwboeket, de bruidstaart en jullie gastenboek tegenwoordig helemaal aanpassen aan jullie thema! En natuurlijk wordt jullie bruiloft afgesloten met een thema feest! En ook de bedankjes zullen niet vergeten worden.

Om dit te regelen kun je een Stylingsbureau inhuren, maar tegenwoordig zie je ook veel DIY mogelijkheden. Er zijn verschillende webshops die super leuke betaalbare producten hiervoor aanbieden.
Welke thema’s voor bruiloften zijn nu populair? Een Ibiza/Festival Wedding, Vintage Wedding, Retro Wedding, Great Gatbsy en nog steeds populair blijft de Beach Wedding en Klassieke Bruiloft!
Je kunt nu vast niet meer wachten om meteen aan de slag te gaan!

Maak het verschil door jullie bruiloft uniek te maken met jullie persoonlijke thema! Veel plezier!


About the Author

Written by Margot Nieuwold

Margot Nieuwold - Weddingplanner, Ceremoniemeester en geef advies aan bruidsparen over de organisatie van hun bruiloft. Daarnaast organiseer ik grote zakelijke evenementen.